Hyviä neuvoja, vinkkejä ja huolenpitoa opintomatkallesi Variassa tarjoavat opiskelun tukihenkilöstö

torstai 12. toukokuuta 2016

Onko keskittyminen sinulle hankalaa?

Tarkkaavuuden ongelmat heijastuvat jokapäiväiseen elämään ja luonnollisesti myös opiskeluun. Tunnistamalla vahvuutesi voit vaikuttaa myös opiskeluihin liittyviin pulmiin. Avun pyytäminen ja vastaanottaminen on tärkeää!

Alla olevassa videossa lisää aiheesta.


Hyviä vinkkejä työnhakuun

Kesä on melkein ovella, mutta vielä voi tiedustella vapaita kesätyömahdollisuuksia. Hyviä vinkkejä työhakemuksen ja ansioluettelon tekemiseen löydät esimerkiksi täältä.

Kannattaa katsoa myös alla oleva video!


keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Psykologin linkkivinkki: Turvakodit ja Nettiturvakoti

Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikaksi silloin, kun kotiin jääminen väkivallan, uhkailun tai pelon takia on mahdotonta tai suorastaan vaarallista. Turvakoteja on seuraavilla paikkakunnilla: RovaniemiOuluRaaheKokkola,Vaasa,  JyväskyläTampereLahti, Turku, Vantaa ja Helsinki.

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia ja tarjoaa apua, tietoa ja tukea perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan. Nettiturvakodissa voi keskustella joko ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa. Nettiturvakodissa järjestetään eri teemaisia ryhmächatteja. Ryhmächateissa voit jutella samaa kokeneiden kanssa mieltäsi painavista asioista tai kysyä mietityttävistä teemoista.

Uskalla puhua. Uskalla hakea apua. 

Turvakodit ja Nettiturvakoti ovat Ensi- ja turvakotien liiton toimintaa.

tiistai 10. toukokuuta 2016

Tunnistatko ruoka-alan ammattilaiset?

Elintarviketeollisuudessa työskentee monen alan osaajia. Kuinka monta ammattilaista tunnistat?
Tee testi täältä.